Felicitări fetelor!

Bronz pentru România! (FOTO: GSP)

S-a încheiat întrecerea pe echipe la Londra, România obținând medalia de bronz după un concurs bun, fără ratare.
Medalia de aur a fost câștigată de către SUA iar cea de argint de către Rusia.
Felicitări tuturor!

1. SUA 183.596
2. Rusia 178.530
3. România 176.414

Rezultate din finala pe echipe

JO 2012 – Finala pe echipe

Astăzi de la ora 18.30 va începe finala pe echipe. Vă invit să le urmăriți și să le susțineți pe fete. Concursul va fi transmis de către TVR și Dolce Sport iar online îl puteți urmări aici.

Ordinea de intrare în concurs s-a decis încă de ieri seară, Larisa nu va face sol din păcate însă probabil nu se dorește agravarea problemelor de la călcâi.

Paralele – Diana Bulimar, Diana Chelaru, Larisa Iordache
Bârnă – Diana Bulimar, Larisa Iordache, Cătălina Ponor
Sol – Diana Bulimar, Cătălina Ponor, Sandra Izbașa
Sărituri – Larisa Iordache, Cătălina Ponor, Sandra Izbașa

Lista completă cu ordinea de intrare în concurs o găsiți aici.

JO 2012 – Calificări – Rezultate

FOTO: Reuters

Echipa României s-a calificat în finala pe echipe de pe poziția a patra după un concurs nu chiar așa cum și-l doreau, în schimb Didi a prins o nesperată finală la bârnă.
În urma unor greșeli destul de mari la execuție la acest aparat, Larisa a fost notată doar cu 14.800 și în ciuda dificultății mari, nu a reușit să o întreacă pe Diana, care a rămas în finala la bârnă împreună cu Cătălina Ponor.
Și la paralele Didi a avut un exercițiu destul de curat, aducând echipei a doua notă (14.000) la aparatul cu cele mai mari probleme pentru România.
Felicitări, Didi!

Fetele noastre s-au calificat în următoarele finale:

Finala la individual compus:
Larisa Iordache – locul 8 (57.800)
Sandra Izbașa – locul 10 (57.532)

Sărituri:
Sandra Izbaşa – locul 2 (15.316)

Bârnă:
Cătălina Ponor – locul 7 (15.033 D6.4)
Diana Bulimar – locul 8 (14.866 D6.1)

Sol:
Sandra Izbaşa – locul 2 (15.066 D6.3)
Cătălina Ponor – locul 7 (14.600 D5.9)

Rezultate România:

Notele din calificări

Rezultate complete din calificări: echipe, individual, sărituri, paralele, bârnă, sol.

Puteți urmări competiția din calificări aici, pe dolce-sport.ro.

Multă baftă fetelor! Și nu fiți supărate, finala este alt concurs, o luăm de la capăt! Vă ținem pumnii!

JO 2012 – Calificări – Ordinea de start

FOTO: Inside Gymnastics


Sărituri: Diana Chelaru, Cătălina Ponor, Sandra Izbașa, Larisa Iordache
Paralele: Diana Bulimar, Diana Chelaru, Larisa Iordache, Sandra Izbașa
Bârnă: Diana Bulimar, Sandra Izbașa, Larisa Iordache, Cătălina Ponor
Sol: Diana Chelaru, Cătălina Ponor, Sandra Izbașa, Larisa Iordache

Lista de start ne-a dezvăluit mult așteptatul răspuns la întrebarea dacă Larisa va putea concura și la ce aparate.
Se pare că încearcă să facă toate aparatele și să se califice și la individual compus. Sper să fie totul bine și Larisa să-și ducă la capăt exercițiile fără probleme și dureri.

Să le ținem pumnii fetelor pentru că mâine intră în concursul de calificări, în subdiviziunea a treia, aproximativ la ora 22.

Concursul este televizat de către TVR2 însă poate fi urmărit și online aici.

Lista completă de start poate fi găsită aici.

GSP: Galerie Foto de la antrenamentul pe podium

FOTO: GSP

Echipa României a primit o lovitură destul de grea prin faptul că Larisa Iordache, una dintre componentele de bază a echipei a fost diagnosticată cu fasciită în urma unor dureri la călcâiul stâng. Inițial șansele Larisei de a concura pentru echipă la mai mult decât un aparat (paralele) erau foarte mici, însă în urma antrenamentului pe podium ea a demonstrat că e capabilă să-și facă și exercițiul la bârnă chiar și după câteva zile de pauză.

Pe www.romgym.ro au apărut declarațiile Marianei Bitang după antrenamentul pe podium:

Despre evoluția pe podium, Mariana Bitang aprecia că în mare totul a mers conform așteptărilor și este normal ca și celelalte fete au arătat o oarecare prudență: ”Au mers bine, nimic senzational, nimic exceptional sau foarte rău. Când se întamplă un lucru de genul ăsta într-o echipă, fiecare este mai precaut”.
Mariana Bitang a declarat că Larisa poate face mai multe aparate, în afara de paralele, așa cum se preconiza, dar totul depinde de cât de suportabile sunt durerile. Nu este însă exclus ca Larisa să nu poată concura în calificările de duminică. ”Încă își ferește piciorul și trebuie să vedem cum evoluează. Dacă evoluează negativ n-o să mai facă nimic; dacă va fi bine, atunci va face mai mult. Depinde numai de ea”.
Dacă nu va putea concura, Larisa Iordache nu va mai fi înlocuită de rezerva Raluca Haidu, aflată în țară, și echipa va trebui să se descurce cu 4 gimnaste. ”Asta e decizia federației, nu a mea, dar Raluca a pierdut antrenamentul pe podium și e cvasi-imposibil să vină”.

Puteți vedea întreaga galerie foto aici!

INTERVIU: Diana Bulimar visează exerciţiile în noaptea de dinaintea concursului

Spune că îi plac toate aparatele dar e atrasă în special de sol şi bârnă. Cea mai scundă gimnastă din echipa României de la Jocurile Olimpice de la Londra, Diana Bulimar, a declarat într-un interviu pentru MEDIAFAX că în nopţile de dinaintea concursurilor îşi repetă exerciţiile în cap.

FOTO: Marius Ionescu

Redăm integral interviul acordat de gimnasta Diana Bulimar agenţiei de presă MEDIAFAX:

Reporter: – Pari cea mai mică din lotul pentru Londra.
Diana Bulimar: – Sunt cea mai mică de înălţime, nu însă şi la ani. Larisa Iordache e mai mică cu un an decât mine.

R.: – De ce ţi se spune Didi?
D.B.: Pentru că atunci când am venit în lotul naţional eram mai multe Diane. Şi pentru că eu eram cea mai mică, pentru a ne deosebi mie mi s-a spus Didi. Şi aşa mi-a rămas. Dar doar la lot mi se spune aşa, acasă părinţii îmi spun Diana.

R.: – E greu să fii gimnastă? Mulţi copii te invidiază.
D.B.: – Nu simt că aş fi invidiată. Eu am avantajul că fac ceea ce îmi place şi de aceea este mai uşor. Dacă nu mi-ar plăcea ar fi infinit mai greu.

R.: – Tu ce model ai avut când te-ai apucat de gimnastică?
D.B.: – Eu m-am apucat de gimnastică de la vârsta de patru ani. Vă daţi seama că nu aveam cum la vârsta aia să am un model pe care să încerc să-l copiez. Mai târziu au apărut mai multe foste gimnaste pe care le admiram, Nadia Comăneci sau Andreea Răducan.

R.: – Care crezi că sunt punctele tale tari?
D.B.: – Îmi place să fiu prima, să deschid concursul pentru România. Şi de obicei încerc să am un exerciţiu sigur.

R.: – E un avantaj să fii prima în concurs?
D.B.: – Depinde de fiecare persoană, mie îmi place să fiu prima şi să îmi fac treaba cât mai bine. Nu se poate spune că întotdeauna e un avantaj, pentru că mai trebuie să aştepţi şi exerciţiile celorlalte gimnaste.

R.: – Care e aparatul preferat?
D.B.: – Nu am un aparat anume, îmi plac toate. Dar sunt parcă un pic mai atrasă de sol şi de bârnă.

R.: – La Londra ce medalie iei?
D.B.: – Depinde, nu pot răspunde la întrebarea asta. Întâi trebuie să ne facem treaba cât mai bine posibil şi apoi pot veni şi medaliile. Întotdeauna am gândit aşa, nu am avut drept ţintă o medalie anume.

R.: – Sandra Izbaşa şi Cătălina Ponor sunt şefele în echipa voastră?
D.B.: – Nu se poate spune că sunt şefe, dar normal că ne sfătuiesc cel mai mult. Ele au mai multă experienţă, ştiu ce înseamnă o Olimpiadă şi ne-au ajutat cel mai mult.

R.: – E greu departe de familie?
D.B.: – Nu neapărat. Ne-am obişnuit de atâţia ani departe de părinţi, în cantonamente. În plus există telefoane, vorbim foarte des cu ei. Aşa că nu ne simţim foarte departe de ei.

R.: – Ce mâncare îi place şi îţi e interzisă?
D.B.: – Nu pot spune asta pentru că nu există ceva anume care să nu avem voie să mâncăm. Nu e aşa cum se spune că suntem la un regim continuu. Cerem antrenorilor şi avem voie orice, chiar şi dulciuri. Totul e să nu fie nimic în exces.

R.: – Eşti superstiţioasă înaintea concursului?
D.B.: – Nu, nu sunt deloc superstiţioasă. Am grijă însă ca de fiecare dată să am totul pus la mine, să nu-mi lipsească nimic. Dar nu am un obiect anume la care să ţin sau ceva de genul ăsta. Pot spune însă că sunt credincioasă şi că mă rog înaintea fiecărui concurs important.

R.: – Ce visezi în noaptea de dinaintea concursului?
D.B.: – De fiecare dată înaintea concursului încerc să-mi fac exerciţiile în cap pentru a-mi ieşi cât mai bine şi la concurs.

R.: – Ţi se întâmplă să plângi de ciudă?
D.B.: – Da, mi s-a întâmplat să plâng după un exerciţiu ratat. Dar nu de fiecare dată când greşesc. E normal să pui la suflet pentru că e vorba de multă muncă.

R.: – În vacanţă când mergi?
D.B.: – În vancaţă cu părinţii nu am mai fost de foarte mult timp, dar mergem mereu cu lotul, la o piscină la un spa. Poate după Londra, dar acum nu mă gândesc la vacanţă ci doar la Jocurile Olimpice.

(Interviu de Adrian Ţone, adrian.tone@mediafax.ro)

Mulțumim pentru interviu, Adrian Țone!
O scumpă, Diana! N-ai cum să n-o iubești!

Fetele au început antrenamentele la Londra


FOTO: GSP

Sîmbătă au ajuns la Londra, care i-a întîmpinat cu mici surprize neplăcute. Apa care refuza să curgă din robinete, bagajele care rămăseseră blocate pe benzile din aeroport, timpul îndelungat în care s-a parcurs distanţa dintre Heathrow şi Satul Olimpic. Chestiunile organizatorice nu pot copleşi însă scopul principal: participarea la vîrf la JO, aşa că ieri lucrurile au început să intre într-un program de rutină. Şi a venit primul antrenament.

Înainte de ora 11:00, fetele şi antrenorii Mariana Bitang şi Octavian Belu se aflau deja la academia lui David Beckham. Aceasta e situată în apropiere de North Greenwich Arena, care va găzdui competiţia de gimnastică. NGA este, de fapt, celebra sală O2, rebotezată pe perioada Jocurilor cu un nume fără nuanţe sponsoriale. Un sfert de oră mai tîrziu au sosit şi băieţii, împreună cu antrenorii lor.

Sălile de antrenament sînt parte dintr-un imens spaţiu care a fost compartimentat cu panouri. Multe echipe au şedinţă de pregătire de la ora 11:00, aşa că zona e animată. Micuţele gimnaste japoneze au fost aşteptate de un snop de camere video şi salutate politicos. Cu ele vor împărţi româncele o bucată din sala de antrenament numărul 2. În capăt sînt chinezoaicele şi italiencele, iar la mijloc echipele masculine.

Mocheta aşternută pe jos fură imediat privirea. E de un roz aprins care se regăseşte şi în sigla olimpică. Aparatele sînt montate pe postament roşu viu, aşa că atmosfera din zona de antrenament e dominată de culoare. Prin pereţii şi acoperişul albe, din pînză, se filtrează o lumină bună, care inundă spaţiul. “E foarte frumos, cu multă lumină. Ne-am acomodat repede“, spunea după antrenament Diana Bulimar. Fetele trec de la paralele la bîrnă, apoi la sol, pentru a încheia cu săriturile. Antrenorii le supraveghează, oferindu-le indicaţii scurte şi precise. După o oră, sînt gata să revină în Sat. Al doilea antrenament al zilei urma la ora 17:00 şi avea să fie de o intensitate diferită.

Acum am avut o şedinţă de pregătire uşoară, de acomodare. Aparatele sînt cele pe care le ştim, Gymnova. Încet-încet, ne îndreptăm spre ritmul normal“, spunea Octavian Belu, adăugînd că după-amiază urma un antrenament mai complex. “Totul e bine, trebuie să avem grijă şi de starea de sănătate a fetelor. Spre exemplu, solul e dur, dar reactiv, ceea ce e bine, s-au adaptat pe el“. [...]

Familia de la etajul 2
Octavian Belu a spus că “avem condiţii bune în Sat. Stăm la etajul doi, într-un apartament mare, cu camere şi pe stînga, şi pe dreapta. Sîntem ca într-o familie“. Despre problema lipsei apei, apărută sîmbătă, el a explicat: “Sperăm să se rezolve repede, dar înţelegem care e situaţia. E o chestiune de mare amploare şi e greu să ai fiecare detaliu rezolvat“.

Sursa: GSP

Video de la sosirea gimnaștilor la Londra:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=o-2Evt_FXH8&w=560&h=315]