All posts by monagym

“Nu plecăm cu șansa a doua la Campionatele Europene de Gimnastică”

Declaratiile domnului Bellu pentru Mediafax:

“Nu plecăm cu şansa a doua, plecăm cu o şansă pe care o au toţi participanţii la Campionatele Europene şi eu sper ca experimentele Bulimar şi Iordache să-şi facă treaba aşa cum şi-au făcut-o şi la alte competiţii, iar cele două junioare Stănilă şi Munteanu să vină cu ceea ce pot mai bun la bugetul echipei. Orice mică neatenţie costă enorm, pentru că acum se iau doar trei note din trei sportive. Nu ne speriem de nimeni, nu plecăm de acasă cu locul doi sau trei. S-au văzut şi miracole, dar să plecăm cu optimism şi să ne facem treaba cât mai bine”

“Echipa e formată din Larisa Iordache, Diana Bulimar, Ştefania Stănilă, Andreea Munteanu, Silvia Zarzu şi, în pregătire pentru a avea totuşi o rezervă, Anamaria Ocolişan. Ne referim la fetele care au vârsta de 16 ani, care să fie admise în concursul de senioare. Din echipa de la Bruxelles au mai rămas doar două, Iordache şi Bulimar, şi au plecat două gimnaste foarte importante, Sandra Izbaşa şi Cătălina Ponor, care au contribuit foarte mult în cucerirea acelui titlu. Rămân la părerea că pentru momentul concursului cele mai bune trei sportive vor fi pe aparate, indiferent de experienţa pe care o au în spate”

“Sunt foarte puţine lucruri de schimbat pe ultima sută. Eu sper ca fetele să fie sănătoase, să ajungă la Europene şi să facă treabă bună acolo, pentru că s-au pregătit. Chiar dacă unele au avut mult de recuperat din pregătire după pauze foarte lungi, iar aici cel mai bun exemplu este Diana Bulimar, care a avut de petrecut un drum extrem de greu. Sper să nu apară probleme de ultim moment”

1553587_311838435636846_1780915472_o (1)

Doha WC 2014 – Medalie de argint la sol pentru Didi!

Frumoasa Diana la Doha, parca mai frumoasa ca niciodata. Eleganta si parca mai inalta decat o stiam, a atras toate privirile. S-a maturizat intr-o domnisoara superba si sper tot ce e mai bun pentru ea in viitor.
La barna a fost putin ezitanta (era de asteptat dupa atata pauza) si a pierdut din dificultatea ei obisnuita, fapt ce a plasat-o chiar inafara podiumului, pe locul 4. A revenit insa increzatoare in finala la sol unde a fost fermecatoare, asa ca si-a asigurat medalia de argint.
Abia astept sa o vad pe Diana la capacitatea de 100%, acum a fost de abia primul concurs dupa pauza lunga, insa e pe drumul cel bun. Pe mine m-a uimit cat de repede a revenit si inca cum a revenit. :)
Felicitari Diana si iti doresc sa cresti in continuare, pana la cer!

bb

fx

529171_176802452473779_2042614131_n

Diana revine in competitii!

Campioni și medaliați olimpici și mondiali au confirmat prezența la cea de a 7-a ediție a FIG World Challenge Cup Artistic, programată să se desfășoare la ”Aspire Academy Dome” din Doha (Qatar), între 26 și 28 martie 2014, cea de a doua etapă din actualul sezon al World Cup Serie, prima având loc la Cottbus. Între cei peste 150 de gimnaști și gimnaste, care și-au anunțat participarea, din 34 de țări, se vor afla și Larisa Iordache și Diana Bulimar, Vlad Cotuna, Andrei Muntean și Marius Berbecar, însoțiți de antrenorii Lucian Sandu, Adela Popa și Vasile Vug.

În competiția feminină se vor afla 37 de gimnaste, între vedetele care se vor afla la Doha se numără și reprezentantele noastre, Larisa Iordache și Diana Bulimar, care anul trecut au fost printre cele mai bune concurente și care își fac reintrarea internațională, după o lungă perioadă de refacere. Ele vor avea puternice adversare în Giulia Steingruber (Elveția), bronz european 2012 la sărituri, Lauren Mitchel (Australia), Krisztyna Palesova (Cehia), Thi Ha Thanh (Vietnam), Sașa Golob (Slovenia), dar și Shaden Wohdan (Qatar), câștigătoare a două medalii de aur la la Jocurile Arabe 2011.
Premiile totale ce vor fi acordate se ridică la 50 000 dolari, pentru primul loc 1500, și sumele scad până la locul 8 (1.200 – 800 – 500 – 400 – 300 – 200 – 100)..

Programul concursului
26 martie 2014: Calificări
Prima Sesiune (ora locală)

* 14.00 – 16.30: Calificări masculin (sol – cal – inele)
* 14.00 – 16.30: Calificări feminin (sărituri – paralele)
Sesiunea a II-a
* 17.15 – 19.30: Calificări masculin (sărituri – paralele – bară)
* 17:15 – 19:30: Calificări feminin (bârnă – sol)
27 martie 2014: Finale aparate
* 17.30 – 20.30: Masculin (sol, cal, inele), Feminin (sărituri, paralele)
28 martie 2014: Finale aparate
* 17.30 – 20.30: Masculin (sărituri, paralele, bară), Feminin (bârnă, sol)

Etapa de Cupă Mondială (serie) din Qatar va fi urmată de rundele de la Ljubljana (Slovenia, 18 – 20 aprilie 2014), Osijek (Croația, 25 – 27 aprilie 2014), Anadia (Portugalia, 29 mai – 1 iunie 2014), Ghent (Belgia, 23 – 24 august 2014) și Medelin (Columbia, 5 – 7 septembrie 2014).

Pentru alte amănunte, click aici: Participanți – femininParticipanți – masculinInscrieri pe aparate – masculin, Țări participanteProgram – ziua 1 – finaleProgram – ziua 2 – finaleArbitre – femininArbitri – masculinSupervizori – masculinWork Plan

Sursa: romgym.ro

tumblr_mlr0akpeSK1re2fl4o1_1280

Noutăți despre Didi

Cotată cu mari şanse la podium, Diana Bulimar, s-a accidentat cu două luni înainte de mondial şi a fost operată. Gimnasta are încă piciorul imobilizat şi aşteaptă cu nerăbdare să se alăture coechipierelor sale.

Da, a fost un an chiar cu 13 la sfârşit şi a fost cu ghinion, se pare. Sper să fie bine de acum înainte”, a mărturisit Diana Bulimar.

Diana Bulimar va reveni în scurt timp la antrenamente. Peste câteva zile i se va scoate proteza şi va putea relua pregătirile.

Sursa: www.digi24.ro

25.09.2013-1-libertatea

Interviu cu domnul Bellu. Ce spune despre Diana?

AGERPRES: Mai sunt câteva zile până la Mondialele individuale de gimnastică de la Anvers și accidentările nu v-au ocolit nici de această dată. De ce a ratat Diana Bulimar participarea la Mondiale?

Octavian Bellu: La Diana nu e o problemă medicală care a apărut peste noapte. E a mai fost operată în 2010. A avut o necroză care a fost rezolvată foarte bine la momentul respectiv de medicul ortoped Doru Filipescu. Întâmplarea de la încălzirea pentru Naționale nu a venit decât să confirme ceea ce și medicii au spus că se poate întâmpla oricând, ca problema asta cu necroza genunchiului să apară nu neapărat făcând gimnastică, ci și dacă alerga sau bătea pe piciorul respectiv mai tare. Era un genunchi la care te puteai aștepta să apară probleme. Iată că au apărut după 2-3 ani, între timp a făcut Olimpiada, bine că nu au apărut probleme acolo sau la Europenele de la Moscova. Dar de ce ne temeam nu am scăpat și face parte, să spunem, din întâmplările sportului de performanță.

AGERPRES: Acum genunchiul este refăcut acum 100 la sută sau va avea probleme și în continuare?

Octavian Bellu: Genunchiul a fost operat, nu a fost o problemă care să implice ligamentele colaterale sau altceva. Și doctorii de la Viena au spus că ea a făcut o manevră pe salteaua pe care a aterizat. Diferența a fost între o afecțiune ce necesita 6 luni de pauză și o afecțiune care presupune numai 6 săptămâni. Ea, de vineri, schimbă unghiul la orteză, ca să poată îndoi genunchiul până la 45 de grade, iar peste 6 săptămâni va putea să lucreze. Pe 18 octombrie, mai are un control la Viena și deci putem să spunem că obiectivele de anul viitor, Europenele și Mondialele, îi sunt la îndemână și sperăm că se va reface cât mai repede.

Citiți întregul interviu pe Agerpres